PUZZLE ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών & Νέων με αναπηρία

Educational Toys
 

Καλωσήρθατε στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ PUZZLE

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και  Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.) είναι οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, στις οποίες απασχολούνται δημιουργικά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, με κάθε είδους κινητική,  νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία κατά το διάστημα της ημέρας και για τις ώρες που καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.
Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και οργανωμένων ομαδικών και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής  ανάπτυξής τους, την ψυχολογική τους υποστήριξη, την  εξοικείωσή τους με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας,  την κοινωνική τους ένταξη, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους μέσω της απόκτησης δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και την στήριξη των οικογενειών τους.
Μέσω των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. επιδιώκεται και η συμμετοχή σε δράσεις προαγωγής και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και βελτίωσης των μαθησιακών δυνατοτήτων των φιλοξενουμένων με αναπηρία.
Παράλληλος στόχος της δομής μας είναι η ενίσχυση της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, στηρίζοντας την ένταξη και την παραμονή των γονέων και των κηδεμόνων των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.
Η δομή μας έχει λάβει άδεια λειτουργίας από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας-Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΑΔΑ: 6ΞΨ87Λ7-ΝΒΟ) τον Οκτώβριο του 2020.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

colored-pencils-selective-focus-photogra
pecs.jpg
εδθψατιον.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΤΑ ΝEA ΤΟΥ PUZZLE

espa 1.jpg
School Days
school_registration_300.jpg
Middle School Class
Girl Eating a Meal
summer camp.JPG

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ 2021-SUMMER CAMP 2021

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά-εφήβους και νέους. Δείτε το Πρόγραμμα και τις δραστηριότητες μας

Ο ΡΌΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΥ ΣΕ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ

Στην περίπτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως συμβαίνει και στο γενικό πληθυσμό, ο ρόλος του διαιτολόγου είναι συμβουλευτικός όσον αφορά στην διαχείριση/οργάνωση της διατροφικής φροντίδας του ατόμου.

ΚΔΑΠ ΜΕΑ -ΠΑΙΔΙΚΟΊ ΣΤΑΘΜΟΊ ΕΣΠΑ: ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΠΑ ΑμΕΑ όπως επίσης και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews τα δύο προγράμματα που ξεκίνησαν από πέρσι και αφορούν τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου τομέα αναμένεται να ενοποιηθούν και θα περιλαμβάνονται σε μια δημόσια πρόσκληση.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να συμπληρώσετε τη φόρμα ως εκδήλωση ενδιαφεροντος για  εγγραφή στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ. Προσοχή, για να είναι έγκυρη η εγγραφή σας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχετε κάνει αίτηση και να έχετε λάβει voucher-αξία τοποθέτησης.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ-

Τα ΚΔΑΠ είναι ένας σημαντικός θεσμός που ενισχύει όχι μόνο την ένταξη της γυναίκας στην εργασία αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως εκπαιδευτικός φορέας και φορέας κοινωνικοποίησης των παιδιών-νέων με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο η απόφασή σας για εγγραφή στα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν θα πρέπει να γίνει βιαστηκά και επιπόλαια. Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες

ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Τα ΚΔΑΠ Α.μ.Ε.Α λειτορυγούν από το 2000 ως θεσμός του κράτους και χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος 'Εναρμόνιση Επαγγελματικής κ Οικογενειακής Ζωής' ΕΣΠΑ. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση κυρίως της γυναίκας στην συμμετοχή της στην εργασία αλλά και στην ανακούφιση της οικογένειας. Παράλληλα οι εξυπηρετούμενοι (παιδια-νέοι) έχουν την ευκαιρία μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα να λάβουν ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης κοινωνικής επανένταξης και δραστηριοτήτων κοινωνικοποίησης. Για περισσότερα μπορείτε να επικοινωνησετε μαζί μας είτε να μιλήσετε με την ΕΕΤΑΑ υπεύθυνη του προγράμματος για ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΑμΕΑ